Ga terug

Contourtekening Schalsum en Peins.

Gerard van wier Gerard van wier  •  07-11-2022  •  Tunnel Schalsum  • 

Contourtekening Schalsum en Peins.
Contourtekening Schalsum en Peins.

In overleg is besloten om onderstaande 3 elementen sowieso op te nemen in het plan om de tunnel te verbeteren:

  1. Nu mag er 80 km/uur gereden worden door de tunnel. Breng dat terug naar 30 km/uur;
  2. Maak de tunnel optisch smaller, door de stroken aan de zijkant te verbreden (fietssuggestiestroken te maken);
  3. Voeg verlichting toe aan de tunnel, zodat de hele tunnel goed verlicht is.

 Hier hoeft niet meer over te worden gestemd. De verschillen zitten hem in hoe de wanden van tunnel er uit gaan zien. Daar zijn een vijftal varianten voor ingediend.  U kunt dus nu uw stem uitbrengen over hoe de wanden eruit komen te zien.

Mijn voorstel voor de wanden is:

Mijn idee is om de tunnel in zijn geheel in een lichte kleur te verven (gebroken wit). En dan de zijwanden onder de snelweg (het dichte gedeelte) te voorzien van een contourtekening. Aan de ene kant Peins en de andere kant Schalsum. Dit zou dan een tekening moeten worden waar duidelijke kenmerken van de dorpen op komen te staan, denk aan een kerk met wat woningen ervoor,of een bepaalde boerderij iets waaraan je duidelijk kan zien of het Peins of Schalsum is .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De originele tekst van het voorstel:

Mijn idee is om de tunnel in zijn geheel in een lichte kleur te verven (gebroken wit). En dan de zijwanden onder de snelweg (het dichte gedeelte) te voorzien van een contourtekening. Aan de ene kant Peins en de andere kant Schalsum. Dit zou dan een tekening moeten worden waar duidelijke kenmerken van de dorpen op komen te staan, denk aan een kerk met wat woningen ervoor,of een bepaalde boerderij iets waaraan je duidelijk kan zien of het Peins of Schalsum is . De wanden die tot het dichte gedeelte van de tunnel lopen voorzien van een soort sfeerverlichting, zodat voetgangers en fietsers goed zichtbaar zijn en zo bijdragen aan hun veiligheid. In het dichte gedeelte van de tunnel aan het plafond in het midden ook nieuwe verlichting die de zowel de wanden met de tekeningen als de weg verlichten.

Je moet inloggen of je aanmelden om te kunnen reageren.
Geen mijlpalen gedefiniëerd